AktuálisTisztelt Szülők! Tisztelt Nevelők!


Intézményünk a különböző tagozaton tanuló gyermekek számára táborokat szervez, melyekre a jelentkezés már megkezdődött. Ezeken túl, június 16.-augusztus 31. között Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata központi ügyeletet biztosít tanulóink számára. A korábban kiküldött, ill. a www.gek.hu honlapon elérhető jelentkezési lapon lehet igényelni a nyári napközit és az étkezést.


Tájékoztató-Nyári szünidei étkeztetésről


Tájékoztató a Polisz Közétkeztetési Rendszer indulásáról


A 2020-21. tanév nyári szünidei étkeztetés igénylő lapja

Tájékoztató a 2021/2022. tanévre vonatkozó intézményi gyermekétkeztetés igénybevételéről

Tajékoztató a 2021-2022 tanítási évre történő altalános iskolai beíratkozásról

Tájékoztató az Etika, illetve a Hit- és erkölcstan oktatásról

Az iskola tájékoztató levele a szülőknek.
Nyilatkozat megtekintése, letöltése.

A Magyar Katolikus Egyház tájékoztatója
Magyar Katolikus Egyház plakátja

Magyarországi Református Egyház tájékoztatója
(új ablakban a bemutató indítása gombra kell kattintani, majd enter-ekkel vigimehetünk a prezentáción)

Magyarországi Evangélikus Egyház tájékoztatója
Magyarországi Evangélikus Egyház plakátja

HIT Gyülekezete tájékoztatója
Képviselő: Petrőcz László, hitoktatas@hit.hu
HIT Gyülekezete honlapja

Covid 19  eljárásrend szülőknek (megtekint / letölt)

Covid 19  eljárásrend tanulóknak (megtekint / letölt)

Összefogás a Radó iskoláért – Huszonnégy cég mozdult a jó ügyért

Korszerű udvar, térkőburkolat és megújult kosárlabda pálya várja szeptemberben a gyermekeket

Példás összefogás eredményeként győri és Győr környéki cégek fogtak össze a Radó Tibor Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény udvarának felújítása érdekében, így szeptemberben egy korszerű, megújult környezet várja a gyermekeket. A csapatmunka fővédnöke Dr. Dézsi Csaba András, polgármester.

A Leier Hungária Kft. eredetileg kétszáz négyzetméter térkövet adományozott volna az iskolának, azonban a terepszemle során kiderült, hogy az udvar ennél jóval nagyobb, valamint egy kosárlabda pálya van középen, így átértékelték a helyzetet. Ennek megfelelően, több mint kétszeresére emelkedett a térkő adományuk, és hamar világossá vált számukra, hogy összefogással az egész udvar felújítható. Elkezdtek tehát támogatókat keresni, a kezdeményezéshez elsők között csatlakozott az Arvia Kft. és a Mozaik-Classic Kft.

„A tervünk már a kezdetekkor sokkal monumentálisabb formát öltött, mint képzeltük. Hisszük, hogy a felújítás, a régiből „újat” teremtés olyan értéket képvisel, ami sosem megy ki a divatból” – mondta Komlós Andor, az ötletgazda Leier Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Horváth Sándor, az Arvia Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, „Lehetőségeink szerint folyamatosan támogatunk alapítványokat és egyedi kezdeményezéseket, mert adni, egy jó csapattal egy közös célért együtt gondolkozni és dolgozni jó, de a ragyogó szemeket látni a legjobb.”

„Azonnal csatlakoztunk a jó szándékú kezdeményezéshez.  A hosszú évek alatt kialakult jó munkakapcsolatoknak köszönhetően sok ismerős vállalkozást, barátokat sikerült bevonni ebbe a munkába, amivel az iskola udvara megújulhatott.” – mondta Kopcsa Péter, a Mozaik-Classic Kft. ügyvezetője.

Ezt követően sorra csatlakoztak győri és Győr környéki vállalkozók a felújításhoz, így a nyár folyamán a partnerség jegyében közösen dolgoznak az udvar újjáépítésén. A kosárlabda pálya a legkorszerűbb speciális gumiőrleménnyel lesz burkolva, körülötte pedig az igényeknek megfelelő térkő fogja várni szeptemberben a gyerekeket. Új palánkokat, illetve egy adomány padot is kap az udvar, de a bejárat előtti járdát is felújítják, és sikerült orvosolni az elavult csatornahálózat problémáját is.

A felújításon jelenleg huszonnégy cég körülbelül százhúsz munkatársa dolgozik, az összköltség pedig tizenkilenc millió Forintra rúg. Mindenki a lehetőségeihez mérten segíti a munkálatokat, ki pénzzel, ki munkaerővel, és van, aki az alapanyagot biztosítja.

Peterka Kinga, az iskola intézményegység-vezetője úgy fogalmazott „Megható és egyben megtisztelő érzés, hogy ilyen mértékű összefogás alakult ki céljaink megvalósítása érdekében. Iskolánk számára ez egy hosszútávú, értékteremtő beruházás, mellyel ez a terület új funkciót is nyer. A megújult udvar testnevelés tanórák és mozgásfejlesztő foglalkozások, valamint intézményi szintű ünnepségek, rendezvények megtartásához biztosít méltó helyszínt. Az intézményünkbe járó százötven gyermek nevében hálás köszönetünket fejezzük valamennyi, a megvalósításba bekapcsolódó jószándékú támogató felé.”

(Megjelent a Kisalföld c. napilap 2020. július 31-i számában)
Étkezés befizetés 2020. szeptember hóra, a József Attila u. 4-es épületben. (Részletek megtekintése / letöltése)


Tájékoztató a tantermen kívüli, digitális munkarendben való részvétel során megvalósuló adatkezelésről (megtekint / letölt)


Útmutató a tantermen kívüli, digitális munkarendben való részvétel során megvalósuló adatkezeléshez (megtekint / letölt)


Tájékoztató a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatban (megtekint / letölt)


A 2019/20-as tanév eseményei


Tisztelt Szülő!

 

A fenntartó utasítására fel kell mérni minden intézménynek, hogy van-e olyan tanulója, akinek a felügyeletét a családja nem tudja megoldani.

Az ügyelet helyszínéről, módjáról jelenleg nincs információm.

A feladat most a létszám lejelentése, ebben kérem az Ön segítségét!

 

Nyomatékosan felhívom figyelmét, hogy kizárólag rendkívül indokolt esetben van lehetőség az iskolai felügyeletre, ilyen elsősorban, ha a szülő munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához.

 

Kérem, jelezzen a radoegymi@gmail.com címen, ha ügyeleti igénye van. Írja le gyermeke nevét, és hogy hány órától, hány óráig van szüksége ügyeletre!

Kérem, az információt haladéktalanul írja meg!

 

Tartsa szem előtt, hogy járványügyi szempontból  mindenkinek az otthontartózkodás lenne a legjobb!

 

Együttműködését köszönöm!

 

Győr, 2020. 03. 15.

 

                                                                                               Trencséni Mónika

                                                                                               intézményvezető

 


Tisztelt Szülők, Gondviselők!

A Kormány 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozatában foglaltak alapján, azaz a koronavírus miatt a köznevelési intézményekben új munkarend bevezetésére tekintettel, kifejezetten kérem, hogy gyermeke 2020. március 16-án, hétfőn már ne jelenjen meg az köznevelési intézményben. Az új munkarend értelmében a tanulóknak tilos az intézmény oktatási célú látogatása, tanítás nem lesz. A rendkívüli intézkedés végrehajtása érdekében kérem együttműködését a gyermek felügyeletének megszervezésében mindannyiunk, de elsősorban a ránk bízott tanulók biztonsága érdekében. A tantermen kívüli tanulással és további lényeges információkkal kapcsolatban a közeljövőben tájékoztatást nyújtok.

                                                                          Tisztelettel: Trencséni Mónika intézményvezető

 


Tisztelt Szülők!

Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a fenntartó által meghatározott, legfontosabb megelőző intézkedésekről, melyet a koronavírus helyzet indikál.

Minden iskolai program, ünnepség, tábor, erdei iskola lemondásra kerül a tanulók, a pedagógusok és családjaik biztonsága érdekében. A Március 15-i Nemzeti Ünnepi megemlékezésre osztálytermi szinten kerül sor. A Lázár Ervin Program keretében szervezett valamennyi színházlátogatás határozatlan ideig felfüggesztésre kerül.

Kiemelten figyelmet fordítunk intézményünkben a szükséges fertőtlenítés és takarítás rendszeres elvégzésére. Ezen felül ügyelünk arra is, hogy kézmosószer és kézfertőtlenítő szer minden mosdóban folyamatosan biztosított legyen.

Kérem, hogy az indokolatlan pánik elkerülése érdekében csak a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon (https://koronavirus.gov.hu)  szereplő információkat vegyék figyelembe.

Kérem, hogy azok, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel itthon vagy külföldi tartózkodásuk során, ne menjenek be az iskolába, maradjanak otthon és haladéktalanul hívják fel telefonon a háziorvosukat, és kövessék az ő utasításait, ezen kívül más teendőjük nincsen.

Mindannyiunk elemi érdeke, hogy a fertőzést megelőzzük, éppen ezért folyamatos és nagyfokú odafigyelés szükséges. Felhívom a figyelmét, hogy a megelőzésről és a helyes kézmosásról szóló videókat a https://koronavirus.gov.hu/megelozes linken érheti el.

Segítő együttműködését megköszönve,

                                                              Tisztelettel:

                                                                            Trencséni Mónika

                                                                            intézményvezető

 


 


Március 6-án a mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Általános Iskola és EGYMI szervezésében valósult meg a Megyei Vers- és Prózamondó Verseny. Iskolánkat hat olyan tanuló képviselte, akik a házi rendezésű fordulón kiemelkedően teljesítettek. A megyei megmérettetés nagyon szép helyezésekkel zárult, valamennyi versenyző tanulónk helyezéssel tért haza. Szeretettel gratulálunk nektek gyerekek, büszkék vagyunk rátok! Köszönjük a felkészítő kollégáknak és a szülőknek a közreműködésüket! 

Kovács Péter alsó tagozat, vers kategória I. hely.
K. M.  alsó tagozat, vers kategória II. hely.
Lakatos Róbert alsó tagozat, próza kategória III. hely.
Érsek-Oros Máté ÉAK tagozat, vers kategória III. hely.
Orosz I. Kornél felső tagozat, próza kategória III. hely,
Molnár Dávid felső tagozat, próza kategória I. hely.


„Hogy a lélek valóban megmozduljon!” címmel idén , immár 3. alkalommal csatlakoztunk a Magyar Parasport Napjához. (február 22.) Felső tagozatos tanulóink lélekmozgató osztályfőnöki órák keretében beszélgethettek, megismerkedhettek a sérült emberek mindennapjaival, elfogadásukkal. Lélekmozgató testnevelés órák keretében a diákok kipróbálhattak különböző parasportágakat: - boccia - csörgőlabda - floorball -  ülőröplabda -  vakfutás segítővel. Jó volt látni, hogy a tanulók aktívan, kíváncsian  bekapcsolódtak a programokba, segítették egymást a „feladatok” megoldásában, együttérzően, türelmesen kivárták sorukat, ötleteikkel, bíztató szavaikkal segítették  Hiszünk abban, hogy az ilyen rendkívüli napok erősebbé kovácsolják az osztályközösségeket, A programsorozat lényege, hogy a pedagógusok ezen a napon, a testnevelés órák keretében, a különböző életkorú diákokkal kipróbálják a fogyatékos sportok csapatsportágait. Hiszünk abban, hogy a sport nyelvezetével, a parasportok kipróbálásával közelebb kerül majd egymáshoz az épek többségi és a fogyatékosok kisebbségi társadalma.

Vendégeink tollából...

 

Mikulásvárás a Radóban

 

"Felejthetetlen délutánt töltöttünk iskolánk ötödikeseinek egy lelkes csapatával a Radó Tibor Általános Iskola diákjainál 2019. december 3-án.  A program a Teljeskörű Iskolai Egészségfejlesztési Csoport szervezésében valósult meg, immár második alkalommal. A látogatás témája ezúttal a Mikulás volt. Igaz, közel egy órát buszoztunk, amíg a Radó iskolához érkeztünk, de ez senkinek sem szegte a kedvét. Vidám mikulásváró énekekkel készültek a móriczos gyerekek, amiket Szentgyörgyi Zoltánné, Jutka néni vezetésével el is énekeltek a programunk elején. Amelyik dalt ismerték, annak az éneklésébe vendéglátóink is bekapcsolódtak. Ezután kézműves foglalkozás keretében, párokat alkotva a két iskola diákjai együtt készítettek el egy közös papírmikulást, amiben Rácz Kriszti néni nyújtott számukra nagy segítséget. Ottlétünket közös uzsonna zárta, amivel az ottani pedagógusok és gyerekek kedveskedtek nekünk: tea, kakaó, finom sütemények vártak bennünket egy szépen megterített asztalnál. Közben volt lehetőség ismerkedésre, beszélgetésre. Látogatásunk barátságos, nyugodt, elfogadó légkörben zajlott, ami után már haza felé a folytatást terveztük. Feltöltődést, tartalmas élményt nyújtott. Reméljük, vendéglátóink is hasonlóan éreztek. Köszönet nekik a kedves fogadtatásért!"

 

Győr, 2019. 12. 03.

 

Varga BeátaA 2019/2020. tanév diáknapját 2019. szeptember 21-én tartottuk, a FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS jegyében. Ennek a programnak az „Egy nap zöldben” címet adtuk.

Ezt a manapság nagyon időszerű témát játékos formában próbáltuk tanítványaink számára befogadhatóvá, érthetővé tenni. A programjaink megvalósításához az anyagi támogatást a „Süss fel Nap”alapítványunktól kaptuk, aki pályázati forrásból támogatta ezt a napot. Emellett a szülők segítségét is kértük, akik szívesen küldtek be az iskolába elültethető növényeket, virágokat.

A megnyitó, reggeli torna után  faültetés  és, „Kukaavató” Ünnepség  következett, melynek kereti között  szelektív hulladékgyűjtő edényeket avattunk.

A délelőtt folyamán sok érdekes program várta a gyerekeket:Ezek mellett virágot is ültettünk, szebbé varázsoltuk környezetünket. Közben gyógynövényteákat és gyümölcsöket, zöldségeket kóstoltunk.A diáknapunk végén a „Belvárosi Betyárok”  zenekar adott koncertet.

A vidám és érdekes nap után kicsit környezettudatosabban térhettek haza diákjaink!


Víztorony-látogatás a Szabadhegyi Víztoronyban

A logopédiai tagozatunk már második éve látogatja meg a Pannon-víz engedélyével és Tóth László szervezésében a Szabadhegyi Víztornyot. A gyerekek idén is nagyon élvezték az interaktív bemutatót, a terepasztalt és a Víztorony tetejéről elénk táruló csodálatos kilátást. Mindig nagy élmény a gyerekekkel megmászni a 235 lépcsőfokot és felérve mindig rácsodálkozni a panorámára. A szervezők előadásából megtudhatjuk, hogy jut el a víz a csapba, mire jók a víztornyok, és hogy hova is jut el a víz a lefolyóban. Köszönjük Nekik! Reméljük jövőre ugyanekkor ugyanitt!


Október 1. a zene világnapja

„ Mindenik embernek a lelkében dal van és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek.”

(Babits Mihály)

 

  Lassan hagyománnyá válik, hogy október 1-jén megemlékezünk a zene világnapjáról a logopédiai osztályok körében. Közös énekléssel, körjátékokkal, zenei feladatokkal tesszük emlékezetessé e becses napot.Vissza a lap tetejére